1

22-Mar-2023

PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (AKADEMIK DAN ATARABANGSA) TELAH MENERIMA KUNJUNGAN DARIPADA AKADEMIK KEPIMPINAN PENDIDIKAN TINGGI (AKEPT)


20 Mac 2023 (Isnin)-Pejabat Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) telah menerima kunjungan daripada Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi (AKEPT). AKEPET ke Universiti Awam (UA) ini merupakan salah satu aktiviti tahunan AKEPT dalam usaha mendekati UA serta menyebarluaskan peranan yang dimainkan oleh AKEPT diperingkat Nasional. Selaku peneraju utama dalam agenda pemerkasaan kelompok kepimpinan pendidikan tinggi, AKEPT perlu memastikan peranan UA diperkasa..

Read More..
13-Feb-2023

BENGKEL PELAN TINDAKAN AKADEMIK DAN ANTARABANGSA UNIVERSITI MALAYSIA KELANTAN TAHUN 2023


28 Januari 2023 I Kuala Terengganu- Pejabat Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) (TNCAA) telah menganjurkan Bengkel Pelan Tindakan Akademik dan Antarabangsa UMK yang melibatkan penyertaan ketua pusat PTj akademik di bawah portfolio TNCAA, iaitu Dekan..

Read More..
05-Oct-2022

Bengkel Penyelarasan Akhir Garis Panduan Pembangunan Akademik dan Inovasi Pengajaran & Pembelajaran (P&P) PKPA


Bersesuaian dengan inovasi dalam pengajaran dan pembelajaran ia tidak hanya tertumpu pada e-pembelajaran tetapi merangkumi pelbagai teknik penyampaian dan pentaksiran dalam pengajaran dan pembelajaran. Dokumen terasnya ialah penyediaan dasar, garis panduan dan amalan terbaik inovasi pengajaran dan pembelajaran. Ia sesuai untuk rujukan para akademik, pensyarah, pelajar dan lain-lain universiti awam. Read More..


1


ARCHIVE
2023
March (1)
February (1)
2022
October (3)